Dallmayr Prodomo

Εκλεπτυσμένος καφές άριστης ποιότητας

Σχεδόν κανένα άλλο όνομα δεν έχει σφραγίσει τη γεύση του καφέ για γενιές ολόκληρες όπως ο Dallmayr prodomo. Ακόμα και σήμερα πολλοί ορκίζονται στον "prodomo τους". Οι τουρίστες δεν φεύγουν από το κατάστημα ντελικατέσεν της Dallmayr στο Μόναχο χωρίς μία συσκευασία στις αποσκευές τους ως σουβενίρ. Ο καφές εδώ παίρνεται με το χέρι από πολύτιμα βάζα πορσελάνης Nymphenburg και ζυγίζεται σε αντίκες ζυγαριές ισορροπίας.

Απολαύσετε και εσείς το νέο τηλεοπτικό σποτ: Με όλες σας τις αισθήσεις

Από έναν πρωτοπόρο, ο οποίος έγραψε ιστορία στον καφέ

Για τη δημιουργία αυτού του δημοφιλούς καφέ ο Konrad Werner Wille – συνιδιοκτήτης και πρώτος γευσιγνώστης καφέ της Dallmayr – ξεκίνησε προσωπικά την αναζήτηση εξαιρετικών κόκκων. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ταξίδεψε για πρώτη φορά την Αιθιοπία. Ένα επίπονο ταξίδι στο οποίο διήνυσε πολλά χιλιόμετρα πάνω σε γάιδαρο. Η κινητοποίησή του απέδωσε: Στις εύφορες νότιες επαρχίες Sidamo και Harrar – αρχική πατρίδα προέλευσης του καφέ – ανακάλυψε κόκκους εξαιρετικής ποιότητας. Ο Konrad Werner Wille ήταν ο πρώτος που εισήγαγε αιθιοπικό καφέ στη Γερμανία. Από τότε οι ποικιλίες αράμπικα υψιπέδων σφραγίζουν τη χαρακτηριστική γεύση του Dallmayr prodomo. Και από τότε ο πρώτος μας γευσιγνώστης καφέ θεωρείται ότι ανακάλυψε το οικογενειακό δέντρο 10 δισ. θάμνων αράμπικα στον κόσμο.

Αυτοφυώς μεγαλωμένα σε παρθένα δάση

Πριν από αιώνες ο καφές εξαπλώθηκε από την Αιθιοπία στις χώρες γύρω από τον ισημερινό. Ακόμη και σήμερα οι αιθιοπικοί καρποί καφέας μεγαλώνουν αυτοφυώς σε παρθένα δάση ή καλλιεργούνται σε μικρές, αγροτικές φυτείες. Μετά τη συγκομιδή «καθαρίζονται» σε μια ειδική διαδικασία η οποία εξευγενίζει πρόσθετα τον ακατέργαστο καφέ. Από επιλεγμένα ορεινά καφεόδεντρα από την Ασία, την Αφρική, τη Νότια και Κεντρική Αμερική προκύπτει ένα λεπτά ισορροπημένο μείγμα. Αυτό το μείγμα δεν το έχουμε αλλάξει σχεδόν καθόλου επί δεκαετίες.

Ποιότητα εδώ και δεκαετίες χωρίς συμβιβασμούς

Η τέχνη είναι, παρά τις κυμαινόμενες συγκομιδές, να επιτυγχάνεται πάντοτε το ίδιο προφίλ γεύσεων, το οποίο τόσο αγαπούν οι λάτρεις του Dallmayr prodomo. Παραμένουμε πιστοί στα υψηλά μας πρότυπα: 100% ποιότητα αράμπικα. Η έκφραση "pro domo" προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει: Για το (δικό μας) σπίτι ή σε ελεύθερη μετάφραση, για ιδία χρήση. Ο Konrad Werner Wille συνέθεσε τη μάρκα αυτή καφέ και της έδωσε επίσης το όνομα prodomo. Έτσι αφιέρωσε το φίνο αυτό μείγμα τρόπον τινά στο κατάστημα ντελικατέσεν της Dallmayr και στους πελάτες του.

Η μελωδία του prodomo

Ο καφές Dallmayr και ιδιαίτερα ο prodomo διαφημίζονται εδώ και δεκαετίες σε τηλεοπτικά σποτ. Είναι ιδιαίτερα γνωστά λόγω της χαρακτηριστικής μελωδίας Dallmayr. Η μελωδία αυτή φέρνει τρόπον τινά το άρωμα του φρέσκο-καβουρδισμένου καφέ μέσα στο σπίτι.

Ακούστε την τώρα

00:00 00:00 00:00
  • Dallmayr Melodie

Τι θέλετε να κάνετε στη συνέχεια;

μετάβαση στο γευστικό προφίλ

Dallmayr prodomo 
auch als naturmild und entcoffeiniert

Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.